Festivitats de la Terra (I)

màgica tardor

La nit del 31 d’octubre a l’1 de novembre es celebra, des de molt antic, la festivitat de Samhain. Aquesta nit marca l’inici de la meitat més fosca de l’any, segons la tradició celta, actualment convertida en la la Castanyada o Halloween. Durant els 3 dies de lluna plena més propers a aquesta data, la gent s’unia per celebrar la recollida dels fruits (castanyes, entre d’altres), les collites, i el reinici del cicle de la terra. També es commemorava el contacte amb la mort i amb el món dels esperits: es considerava que aquells dies la frontera entre el món dels vius i el dels morts es diluïa i els vel entre els regnes humà i espiritual desapareixia, per tant, es podien comunicar amb els seus ancestres i amb altres éssers de la naturalesa. Eren uns dies de festes, rituals sagrats, balls i esperits, on els focs il·luminaven les nits més fosques i espirituals de l’any.

Des de mil·lennis que es celebra aquesta festivitat que honra la Mare Terra i la naturalesa cíclica del temps. Aquesta època de l’any ens acompanya a sentir el cicle de mort-vida a diari d’una manera molt més intensa. Ens porta a deixar anar per omplir de nou, a sentir la mort com a punt de partida perquè una nova vida comenci. Recollim les experiències viscudes i ens obrim al canvi.

La tardor m’omple de vida, la trobo especialment màgica. És una estació en la que la foscor i el fred es van obrint camí poc a poc, deixant enrere els dies de llum i de festes. Durant la tardor, ens preparem per a la fi d’un cicle aprenent, com els arbres, a deixar anar sense aferrament, i la nostra força es va concentrant al nostre interior, com en la terra, en les arrels. La natura ens convida a recollir-nos, a connectar amb el silenci, potser també amb la tristesa, la malenconia de deixar anar, de desprendre’ns, de morir per renéixer. I sentim la necessitat d’escalfor, d’estar en família, de rodejar-nos dels nostres éssers estimats.

màgica tardor

Et proposo que, cada dia, entris en la foscor del teu silenci, t’observis, t’escoltis, i deixis anar tot allò que et densifica i et bloqueja. Envolta’t d’escalfor, d’amor, i permet que el teu organisme s’alliberi de càrregues. Sentiràs com la lleugeresa, l’alegria i la força s’apoderen de tu.

Els teus dies seran diferents!

Feliç tardor!

Ens veiem al Retir de Tardor?

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.