Temps de lectura: 2 minuts

Et comparteixo una respiració que és ideal per quan necessites buidar la ment, per quan necessites treure de la teva ment pensaments negatius, obsessius, recurrents…

La ment, aquest conjunt de pensaments, creences, valors, esquemes mentals a través dels quals ens identifiquem i interpretem el món que ens envolta. Aquesta meravellosa eina que ens permet operar i funcionar en la nostra vida diària però que de vegades es converteix en la nostra pitjor enemiga, que bloqueja i boicoteja la nostra felicitat a base de limitacions i de pors.

Quan necessitis equilibrar la negativitat, alliberar creences estancades, o simplement silenciar la ment dels ‘’sorolls’’ que tot el dia l’acompanyen, et proposo que seguis en una postura còmode i et permetis uns minuts de dedicació cap a tu mateix/a per realitzar una senzilla respiració.

COM ES REALITZA?

 • Seu en una postura que et sigui fàcil, a terra o en una cadira, amb l’esquena recta.
 • Col·loca la mà esquerra sobre la mà dreta, de manera que vegis el palmell de la mà esquerra com un bol davant teu, a l’alçada del chakra del cor.
 • Enfoca la mirada a les teves mans, sense baixar el cap.

RESPIRACIÓ:

 • Comences amb 3 respiracions llargues i profundes.
 • Després, inspira profundament pel nas i expira per la boca, bufant l’aire de manera perllongada i lenta, cap a les mans.
 • Medita sobre un pensament que vulguis eliminar i expulsa’l amb cada expiració cap a les teves mans en forma de bol, com si el col·loquessis dins.
  Pots eliminar el mateix pensament amb cada expiració i després continuar amb d’altres pensaments, creences limitadores, o emocions negatives, ja que de fet, emoció i pensament estan íntimament relacionats.
 • Quan sentis lleugeresa, o que la teva ment es comença a relaxar i que el teu cor s’expandeix, separes lentament les mans amb la certesa que tot allò que has buidat en elles s’esvaeix i desapareix completament. Amb agraïment, recolzes les mans sobre els genolls i continues en silenci tant de temps com vulguis.

Tenim molts minuts cada dia.Com ens repartim aquests minuts? Què fem per col·laborar en la nostra salut, en el nostre benestar? Hi ha temps durant el dia per fer moltes coses, i depenent del què i el com escollim fer, podrem portar una vida més plena, més llarga i més feliç.

La respiració és una eina que duem a sobre, que tenim a l’abast les 24 hores del dia, i que només ens calen uns minuts al dia per fer-la conscient. Quan la respiració és a nivell abdominal, el nostre estat físic, emocional i mental se’n veu beneficiat al moment.

Aquesta respiració ens facilita canviar l’estat mental i emocional: canviem el circuit neuronal dur-lo de la negativitat i l’estrès a la quietud i al silenci, per tant, al benestar i a la salut.

Neurones: el plaer i el dolor. Ho passem tot al verd? 🙂

Gaudeix-la!

Comments (4)

 1. Eloïsa Sendra Salillas

  Respon

  Gràcies Olivia. Em sembla que val la pena incorporar-la. Sembla fàcil i espero que em sigui útil.
  Petons,
  Eloïsa

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.