En pocs anys ens hem acostumat tan ràpid a les noves tecnologies i al seu fantàstic servei que ni ens adonem de com ens hem allunyat del contacte entre nosaltres, els humans, i del contacte amb la naturalesa.

Això és un fet, però també un punt de partida per fer la reflexió que, òbviament, la tecnologia en sí no és ni bona ni dolenta, sinó que nosaltres prenem la decisió de quin ús li donem. Amb cada acte que fem, amb cada decisió que prenem, estem creant la nostra realitat immediata, les nostres relacions, el nostre futur. No som víctimes d’allò que vivim sinó que en gran part en som responsables i creador/es.

Quan caic en la trampa de donar les culpes a la tecnologia, al mòbil, al temps, als diners, als altres, al sistema, etc., o tinc el pensament que no puc fer res per canviar les coses, em dic que millor deixar de projectar cap enfora i mirar cap endins, canviar l’enfoc i constatar que, amb el meu pensament i actitud, amb la meva decisió, estic creant la realitat que visc minut a minut. I quan modifico l’actitud, l’entorn es transforma invariablement.

I com modifico l’actitud?

Palpar la terra, caminar descalça, seure sota un arbre, escoltar la melodia del mar, sentir l’aire o el sol, son actes que renoven per complet el meu estat mental, el que repercuteix en les meves accions i relacions, ja que generalment, el fet de com em sento està influenciat per com estic interpretant la vida en aquest moment.

Crec que actualment necessitem més que mai connectar de nou amb la naturalesa, trepitjar les roques, banyar-nos als rius, sentir l’escalfor del sol, l’aire a la pell, observar i aprendre dels animals… És bàsic deixar de banda els aparells electromagnètics, que interfereixen en la nostra connexió amb la natura, sortir de les ciutats, deixar d’estar tot el dia enganxats a les notícies, deixar de banda el mòbil que ens manté la ment plena i ocupada, sense respectar cap moment de silenci intern, i sobretot tenir cura de no alimentar-nos de la por, de l’engany, de l’odi, del victimisme...

De fet, no és rellevant si fas ioga, meditació, respiració, si empres tècniques de control mental, pensament positiu, etc, segur que esculls el que a tu et va millor per relaxar-te i per estar una estona amb tu mateix/a. El que és important és prioritzar dia a dia aquests moments d’interiorització, alimentar-te de la bellesa, de la senzillesa, agrair l’espontaneïtat de la vida i adaptar-te a les realitats de cada moment. I amb la decisió i la certesa que, d’aquesta manera, estarem creant un futur diferent entre nosaltres i de connexió amb la naturalesa.

Comments (2)

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.