El ioga és una filosofia de vida i una pràctica diària que engloba molt més que la realització d’una sèrie de postures (asanas). Amb el ioga i juntament amb els coneixements de l’Ayurveda, he anat adquirint un major coneixement propi, una major estabilitat interior, i la consciència que som alguna cosa més que un cos físic que conté unes emocions i una ment. Dia a dia, el ioga m’apropa a un estil de vida més senzill i connectat als cicles de la naturalesa.

El ioga és l’actitud present en l’acció, és guiar-nos cap a la realització i la comprensió personals. La paraula yoga significa, en sànscrit, unió. La unió entre tots els aspectes de l’ésser humà, la unió dels oposats, de l’home amb l’univers, de l’home amb les energies més subtils. Es tracta d’una disciplina que combina postures corporals (âsana), consciència de la respiració (pranayama), exercicis de concentració (dharana), de relaxació i de meditació (dyana).

El Yoga Sutra de Patanjali és el principal text clàssic hindú que ens parla del Sistema del Ioga, i és conegut des de fa més de dos mil anys. En ell, el ioga és descrit com “una disciplina a base d’unes pràctiques que comporten un total control de la ment, la pau del cos i de l’esperit i la unió amb el Tot“.

Aquesta tradició mil·lenària es relaciona amb el benestar personal, el control de la ment i l’exercitació del cos. El ioga pot ser un refugi de pau pel nostre món interior i per a un pensament conscient, i ens porta a un estat de tranquil·litat i de benestar físic, emocional i mental, que repercuteix també en el nostre entorn.

  • L’estil que practico per la meva formació, és una barreja entre Hatha i Vinyasa, un estil dinàmic que combina l’estirament amb la força corporal, i la respiració i concentració mentals. Un estil que ens reconnecta amb el més primari del nostre ser, l’energia vital, la vida.

Al practicar ioga, m’agrada sentir la terra, elevar-me cap al cel

i fondre’m en l’oceà de la consciència.