“Cuidar-nos per curar-nos” Dr. Karmelo Bizkarra

Fa un parell de dies em va arribar una fantàstica entrevista, «El alma herida», que li van fer al Doctor en Medicina Karmelo Bizkarra. A banda de no poder parar de somriure i dir que sí amb el cap perquè no puc estar més d’acord amb tot el que diu, vaig confirmar un cop més les sincronicitats de la vida.

A mi em rondava pel cap fer un escrit que fes referència a com reconnectar amb la vida, amb el goig de viure la vida, ja que últimament sovintegen a la consulta persones amb els ànims molt baixos, o cansades o molt carregades amb aquesta situació que estem vivint els darrers mesos. Volia fer un escrit sobre el fet de prendre consciència a cada moment de tots els aspectes de la nostra vida (aliments, exercici, treball, descans) i en el fet de nodrir-nos també en tots els aspectes (físic, emocional, mental i espiritual) com a puntal per no perdre el nostre centre i per mantenir la salut, l’alegria i la pròpia energia en alta vibració.

Em venien al cap, com no, els principis de l’Ayurveda, una medecina amb una visió preventiva de la salut, i les reflexions de grans mestres com la del mestre de ioga i metge ayurvèdic Swami Joythimayananda.Ell parla d’enfortir-nos dia a dia amb coses tan bàsiques i a l’abast com l’alimentació saludable, l’exercici regular, la respiració conscient, amb els bons pensaments durant el dia, les paraules curoses, o la meditació. Ens diu que és important afrontar el que ens porta la vida amb serenor, sense pors, i veure l’oportunitat de canviar a cada moment el nostre punt de vista cap a un de més positiu, que ens apropi a una vida menys estressant i consumista, a una vida més saludable i plena.

Doncs amb aquests pensaments estava quan rebo l’enllaç de l’entrevista al Dr. Bizkarra. És preciós escoltar-lo, encaixa perfectament amb tota aquesta saviesa mil·lenària i senzilla, tan senzilla com efectiva, i que molt sovint descuidem…

Val la pena que et dediquis aquests 58 minuts que dura el vídeo, els gaudiràs!

Et desitjo un dia a dia conscient i feliç!

Comments (4)

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.