El moviment és sinònim de vida, tot es mou en l’univers, en l’espai i en el temps. L’ésser humà no escapa a aquesta llei. La vida és moviment, ritme, creixement, assimilació, eliminació, intercanvi.

L’ésser humà forma part d’aquesta vida i d’aquest moviment. Estem formats per cèl·lules en constant moviment, amb el seu cicle de vida propi: totes elles neixen, s’alimenten, eliminen toxines i moren. Les cèl·lules tenen edats molt diferents unes de les altres,en la seva gran majoria es van renovant i així ho fan també els teixits o òrgans dels que en formen part. De fet, vivim en una reposició permanent de gairebé totes les nostres estructures corporals. Així doncs, els diferents conjunts de cèl·lules especialitzades (òssies, hepàtiques, sanguínies, neuronals, etc) que conformen l’ésser humà, acaben sent a la nostra vista els ossos articulats, els músculs per moure’ls, la irrigació sanguínia per alimentar-los, els nervis per activar-los i els òrgans que permeten la vida a tot el conjunt.

Quan el lliure moviment es bloqueja per algun motiu, (un trauma físic, una emoció mantinguda en el temps, un pensament negatiu obsessiu…) provoca la immobilització i l’estancament a un teixit corporal concret. Com que totes les parts del cos funcionen juntes i de manera integrada, si una part del cos està restringida pot implicar d’altres zones, i la resta del cos s’hi haurà d’adaptar, provocant inflamació, dolor, rigidesa, malaltia o d’altres compensacions.

L’osteopatia es basa en el principi de moviment, d’unitat i de capacitat innata del cos com a mecanisme d’autoregulació. Reconeix la saviesa i la intel·ligència inherents dins de cada cèl·lula i busca activar els principis naturals que les guien, les mantenen i les restauren per recuperar la mobilitat perduda.

El ioga ens aporta consciència corporal, emocional, mental i espiritual a través del treball postural, de la respiració, de la meditació. Ens reconnecta amb el moviment més primari, ens reconnecta amb la vida, amb l’energia vital.

Em meravella la intel·ligència del cos humà, de la natura, em meravella el món cel·lular, el cosmos, la màgia de vida…!!! Deu ser per això que tinc un gran respecte per aquesta estructura vital, i deu ser per això que gaudeixo tant sentint el moviment, la vida, a les meves mans quan «sóc» osteòpata o quan «faig» ioga. D’aquí doncs, el nom d’osteo-ioga, en el fons, dues maneres d’arribar a un mateix destí…

Us animo a trobar la manera d’alliberar tensions i bloqueigs. Amb la pràctica regular de ioga, d’esport, de dansa, o de katsugen (moviment lliure, sense pautes, involuntari), caminant o visitant l’osteòpata 😉 Una pràctica regular per prevenir estancaments, per ajudar-nos a eliminar les toxines atrapades a l’organisme, per alliberar-nos de rigideses. D’aquesta manera recuperem el moviment, transformem el nostre estat d’ànim, sentim la felicitat, sentim la VIDA.

Preciós vídeo de 3 minuts que ens explica que li succeeix a un leucòcit (o glòbul blanc, les cèl·lules de defensa de l’organisme) quan es produeix un estímul extern, és dir, quan un objecte estrany, una infecció ... entra a l’organisme i el leucòcit ha de creuar els vasos sanguinis per arribar fins on ha d’actuar.