SEITAI (I)

Caligrafia: Bio seitai i Kumi Antoku

Feliç inici de temporada!!! … Jo encara funciono amb els cursos escolars, de setembre a setembre… 🙂

Aquest any m’ho he sentit particularment així, ja que de fa uns dies que tinc ganes d’oferir noves propostes per aquest curs 22-23. La meva formació es basa en 4 pilars que ja formen part de mi: l’osteopatia, el ioga, l’ayurveda i el seitai. Aquests quatre pilars em guien en el meu treball, son inseparables, es complementen, i d’alguna manera sempre estan presents en el meu enfoc de la vida. Donant voltes entorn a les noves propostes, m’he adonat que el Seitai, que el tinc incorporat des de ben petita i em surt de manera espontània en el meu dia a dia, no li he donat la importància que té, en el sentit de saber-ho transmetre.

És així com, juntament amb l’Ariadna, hem modificat lleugerament els Retirs de Ioga i Ayurveda que us oferim al llarg d’aquest curs, hem afegit un retir nou de Silenci i Meditació (silenci, silenci de veritat…) i una altra novetat, que ens fa moltíssima il·lusió, que és un Curs de Seitai de 5 dies, a l’estiu. Estem molt engrescades en engegar aquest curs de Seitai i en poder-vos transmetre tot aquest coneixement que ens sembla tant essencial per entendre el funcionament de la vida.

Si vols saber més detalls d’aquests retirs, ves a la pestanya de Cal Garriga, aquí a la meva web, i clica a «Properes activitats».

QUÈ ÉS SEITAI?

Seitai (Sei: coordinar, Tai: organisme) és la comprensió de la nostra naturalesa global i la seva capacitat de viure sa. És descobrir, respectar i desenvolupar les pròpies facultats, i saber recuperar la fluïdesa de la pròpia força vital. Seitai orienta el moviment que no està coordinat, i dóna màxima prioritat al propi coneixement del cos per resoldre els problemes de tensió excessiva o d’estancament intern de l’energia vital.

D’ON VE?

Haruchika Noguchi (Japó, 1909-1976) va ser el seu fundador. Va crear la Societat Jurídica privada de la Cultura Seitai sota el reconeixement del Ministeri d’Educació i Ciència del Japó. Aquesta Fundació estava dedicada a l’estudi i l’observació de l’estructura humana física i psíquica, perquè cadascú conegués i cultivés aquesta temàtica amb les pràctiques que va desenvolupar (katsugen undo, yuki i gyoki).

Noguchi va exposar la gran necessitat de conèixer millor la naturalesa humana i respectar-la, i la necessitat de cultivar i mantenir en cada individu una flexibilitat interna (física, orgànica, psíquica) davant els reptes de la vida.

Qualsevol desenvolupament de les tècniques curatives mai no contribuirà a aconseguir la salut si l’home mateix no cultiva la seva força interior” H. Noguchi.

El seu gran deixeble, Katsumi Mamine (1944-2020), va aprofundir durant més de 40 anys en l’estudi de l’Educació Seitai, iniciada per Noguchi. En el seu Dojo de Barcelona, va exercir i va fer formacions fins la seva mort.

En aquest Dojo, esporàdicament la meva mare Maria Rosa Plans ens hi portava de petites a rebre Yuki, tot i que ella va ser una de les persones que s’hi va formar. De joveneta jo també vaig assistir en algun dels seus cursos per formar-me, impregnant-me de tots aquells coneixements que em semblaven tan lògics i senzills, com profunds i complexes. Hi vaig seguir anant puntualment en moments importants de la meva vida, també amb els meus fills, ja que sempre ha estat molt present en mi el seu criteri acurat i exacte.

Ara recordo, amb gran honor i agraïment, com vaig poder gaudir i aprendre directament d’un gran mestre com va ser Katsumi Mamine.

Que la vida flueixi… Sentir com passa el Ki i es comunica…

La vida té una lògica bàsica.

El moviment de vida té contingut: és un vaivé constant

descrit com a tensió-relaxació, aplicada al cor (sístole-diàstole), al pulmó (inspiració-espiració)…

A Orient ho van anomenar Yin Yang.

Atendre i comprendre aquest moviment… i respectar-lo.

Sentir i atendre aquest vaivé, la seva amplitud i fluïdesa.

Conrear un pensar que acompanyi aquest sentir…

que ens permeti viure de manera sana, plena i lliure.

Katsumi Mamine

Continuaré amb uns quants posts més sobre l’educació Seitai i les seves pràctiques, espero els gaudeixis.

Una forta abraçada, fins la propera!

Comments (4)

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.